Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane ze śliwkami
Śliwki dokładnie myjemy, osuszamy, pozbawiamy pestek i dzielimy na połówki.
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem kokosowym do uzyskania puszystej konsystencji. Dodajemy po jednym jajku i partiami przesiane sypkie składniki. Miksujemy do połączenia składników.
Ciasto przedkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie je w niej rozprowadzamy. Na wierzchu układamy połówki śliwek. Lekko je dociskamy.
Ciasto pieczemy w temp. 180 st. przez około 50 minut. Kroimy gdy ostygnie.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem kokosowym do uzyskania puszystej konsystencji. Dodajemy po jednym jajku i partiami przesiane sypkie składniki. Miksujemy do połączenia składników.
Ciasto przedkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie je w niej rozprowadzamy. Na wierzchu układamy połówki śliwek. Lekko je dociskamy.
Ciasto pieczemy w temp. 180 st. przez około 50 minut. Kroimy gdy ostygnie.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :)
misia5
Dziękuję :) Zapraszam :) Częstuj się :)
skuter5
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że ciasto przypadło Ci do gustu :)
biedroneczki
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że ciasto Ci się podoba :)
mocsłodkości
lukrowanepierniczki