Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami i kruszonką
Wiśnie umyć i wydrylować.
Masło zagnieść z cukrem i mąką na kruszonkę- w razie potrzeby dodać więcej cukru i mąki.
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać żółtka i zmiksować. Wlać olej i wsypać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przelać do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozłożyć wiśnie (opcjonalnie można posypać cukrem). Na wierzch pokruszyć ciasto na kruszonkę.
Piec ok. 1 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Masło zagnieść z cukrem i mąką na kruszonkę- w razie potrzeby dodać więcej cukru i mąki.
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać żółtka i zmiksować. Wlać olej i wsypać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przelać do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozłożyć wiśnie (opcjonalnie można posypać cukrem). Na wierzch pokruszyć ciasto na kruszonkę.
Piec ok. 1 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.