natalia2004

natalia2004

Kucharz
[Przepisów: 8]

Ciasto z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, szybkie i łatwe ciasto ucierane, które można upiec z dowolnymi owocami sezonowymi lub z puszki.

Ciasto z brzoskwiniami

Składniki:

Ciasto z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z brzoskwiniami
Jajka ucieramy mikserem z cukrami na jasną, puszystą masę. Pod koniec miksowania dodajemy składniki płynne - jogurt i olej, a następnie przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Masę dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i bułka tartą, napełniamy ciastem.Na wierzch układamy pokrojone, osuszone z wilgoci owoce. Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni C.

Tagi:

jajko jajka