Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami
Masło roztapiamy w rondelku i zostawiamy do ostygnięcia.
Brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestki i przekrajamy na pół, lub ćwiartki
Odzielamy białka od żółtek i białka z cukrem ubijamy mikserem na pianę. Nieprzerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Jak masa będzie już gładka to dodajemy mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszek do pieczenia, miksujemy stopniowo wlewając ostudzone masło. Miksujemy razem ok 5 minut.
Ciasto przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu iukładamy brzoskwinie, wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 50 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu, na brzoswkiniach układamy dżem z owoców leśnych i całe ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestki i przekrajamy na pół, lub ćwiartki
Odzielamy białka od żółtek i białka z cukrem ubijamy mikserem na pianę. Nieprzerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Jak masa będzie już gładka to dodajemy mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszek do pieczenia, miksujemy stopniowo wlewając ostudzone masło. Miksujemy razem ok 5 minut.
Ciasto przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu iukładamy brzoskwinie, wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 50 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu, na brzoswkiniach układamy dżem z owoców leśnych i całe ciasto posypujemy cukrem pudrem.