Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i rabarbarem
Do miski przesypać mąkę. Dodać do niej palmę, cukier, proszek do pieczenia i żółtka. Zagnieść gładkie ciasto. Dużą blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Wyłożyć do niej 2/3 przygotowanego ciasta. Budyń malinowy ugotować na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu, troszkę go ostudzić. Ugotowany budyń rozłożyć na cieście, na nim rozsypać odsączony z kompotu rabarbar. Dodatkowe 2 łyżki mąki i 2 łyżki cukru dodać do pozostałego ciasta, wyrobić jak na kruszonkę. Posypać nią wierzch ciasta. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 50-60 minut (aż się lekko zrumieni z wierzchu).
![Ciasto z budyniem i rabarbarem Ciasto z budyniem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-budyniem-i-rabarbarem-138716.jpg)
![Ciasto z budyniem i rabarbarem Ciasto z budyniem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-budyniem-i-rabarbarem-138717.jpg)
![Ciasto z budyniem i rabarbarem Ciasto z budyniem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-budyniem-i-rabarbarem-138718.jpg)
![Ciasto z budyniem i rabarbarem Ciasto z budyniem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-budyniem-i-rabarbarem-138719.jpg)