Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z rabarbarem
Masło roztapiamy na patelni i odstawiamy do ostygnięcia. Rabarbar czyścimy i myjemy, kroimy w cienkie plasterki. Jajka wybijamy do miski i dodajemy oba cukry, miksujemy do momentu, aż masa podwoi swoją objętość i będzie gęsta. Dolewamy roztopione masło i olejek waniliowy, miksujemy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy przez chwilę. Dodajemy pokrojony rabarbar i mieszamy łyżką. Przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.