Sposób przygotowania:
Ciasto z bułkowym kremem
Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na połowy. Rozwałkowujemy i pieczemy dwa placki w jednakowej wielkości dużych blaszkach. Blaty studzimy.. Bułki kroimy i zalewamy mlekiem zostawiając jedną szklankę. Lekko odciskamy i ucieramy łyżką. . Czekolady rozdrabniamy (mogą być np obie białe ja wykorzystałam jakie miałam w domu). Rodzynki płuczemy a masło kroimy na kawałki. Zagotowujemy szklankę mleka dodajemy czekoladę i oba cukry. Chwile gotujemy mieszając. Dodajemy rodzynki bułkę i masło. Zestawiamy z ognia i mieszamy aż się wszystko połączy. Jeden blat ciasta smarujemy powidłami i wykładamy na nie przygotowaną masę. Kładziemy drugi blat i dociskamy. Wierzch ciasta smarujemy masą kajmakową i zasypujemy wiórkami kokosowymi.
gosiapiotrek23
katarzynka455
dziękuje i bardzo mi milo:))
marietta
katarzynka455
Dziękuję:)))