Sposób przygotowania:
Ciasto z jagodami
Jajka połączyć z cukrem i ubić na puszystą pianę. Stopniowo dodawać olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i po trochu dodawać do masy.
Następnie dodać trochę aromatu waniliowego i wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Wymieszaną masę przełożyć do natłuszczonej formy. Na wierzchu ciasta ułożyć i lekko docisnąć jagody,a następnie posypać niewielką ilością cukru.
Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku ok. godziny. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Następnie dodać trochę aromatu waniliowego i wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Wymieszaną masę przełożyć do natłuszczonej formy. Na wierzchu ciasta ułożyć i lekko docisnąć jagody,a następnie posypać niewielką ilością cukru.
Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku ok. godziny. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.