Sposób przygotowania:
Ciasto z jagodami
Ubić pianę z białek i cukru,dodajemy w odstępach żółtka.Ciągłe ucierając wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Masło roztopić w małym rondelku,lekko przestudzić i wlewamy małym strumieniem do ciasta.Jeszcze przez chwilę ucieramy na małych obrotach.Przygotować owoce,.Ciasto wykładamy na wcześniej przygotowaną blaszkę (mała) posmarowana masłem i posypana bułką tatrą lub wiórkami kokosowymi . Ciasto wygładzić łyżką aby było równe,ułożyć owoce i bardzo lekko je docisnąć.W przypadku jagód i innych małych owoców jest to nie konieczne.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego 175 stopni i pieczemy ok.40 minut.
Monika1990
misia53
iwi69
Alita
iwi69 Jagody możesz zastąpić drobnymi owocami np.malinki lub porzeczki
matri13
matri13
Alita
Wysnuwam wniosek że smakowało,:))))