Sposób przygotowania:
Ciasto z jagodami
Jagody przebieramy, płuczemy i osuszamy. Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno.
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy aromat, mąkę, śmietanę i żółtka. Wszystko krótko łączymy mikserem. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki i zasypujemy jagodami (można lekko oprószyć cukrem pudrem ale niekoniecznie).
Ciasto pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy aromat, mąkę, śmietanę i żółtka. Wszystko krótko łączymy mikserem. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki i zasypujemy jagodami (można lekko oprószyć cukrem pudrem ale niekoniecznie).
Ciasto pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.