Sposób przygotowania:
Czekoladowy cukinio-wiecKrok 1
Cukinie obrałam, wykroiłam środki i starłam( mam robota więc to moment poszło).
Krok 2
Do misy wbiłam dwa jaja temp pokojowa. Dodałam cukier puder i zmiksowałam na puch, wlałam olej i śmietanę, wymieszałam.
Krok 3
Odmierzyłam mąkę i błonnik kakaowy, dodałam do płynnych składników. Na końcu dodałam cukinię i czekoladę starta w wiórka. Składniki wymieszałam łopatką.
Krok 4
Formę tortową 26 cm wysmarowałam margaryną i wyłożyłam papierem do pieczenia dno i boki. Przełożyłam ciasto, wstawiłam do pieca. Piekłam godzinę w 170 stopniach.
Krok 5
Do miseczki włożyłam czekoladę( połamałam kosteczki) i dodałam 3 łyżki mleka. Wstawiłam do mikrofali na 2 minuty. Wyjęłam płynną.
Krok 6
Wyjęłam ciasto, dałam mu odpocząć 15 minut i polałam gorącą czekoladą. Ciasto rewelacja polecam zrobić.