Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1690]

Placuszki z musli na kremówce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Placuszki przygotowane na kremówce są bardziej delikatniejsze niż na mleku. Ja do swoich placuszków dodałam musli i wyszło bardzo pysznie. Polecam na podwieczorek.

Placuszki z musli na kremówce

Składniki:

Placuszki z musli na kremówce

Ciasto:

  • 150 ml śmietanki kremówki 30 %
  • 2 jajka
  • 200 ml ulubionego musli
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • miód prawdziwy do smaku ( ja dałam 3 łyżki )
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • około 10 łyżek mąki tortowej

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki z musli na kremówce
1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i mieszamy ( najlepiej rózgą do ubijania białek ) na gładkie i dość gęste ciasto. Jeżeli będzie potrzeba można dodać jeszcze mąki.

2. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie placuszki po kilka minut w każdej strony. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

3. Placuszki są gotowe do podania. Smacznego. Rady: Z przepisu wychodzi około 16 sztuk placuszków.