Sposób przygotowania:
Ciasto z pianką
Ciasto;białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę (ok.20 min) następnie dodajemy żółtka i przesiana mąkę z proszkiem ,delikatnie wymieszać i wylać do formy(30x40cm) wyłożonej pergaminem .Piec w 180st. ok.20-30 min. Pianka; kremówkę ubić na sztywno dodać jogurt wymieszać , na końcu dodać lekko tężejącą galaretkę . Wylać piankę na ostudzone ciasto -schłodzić. Następnie rozłożyć umyte i osuszone truskawki(całe lub pokrojone) i zalać tężejącą galaretką(rozrobiona w 2szkl. wody) Ciasto ponownie schłodzić. SMACZNEGO!
Zamiast truskawek można użyć innych owoców np.brzoskwinie,ananasy itp.
Zamiast truskawek można użyć innych owoców np.brzoskwinie,ananasy itp.