Sposób przygotowania:
Tarta truskawkowa
1. Najpierw mąkę, proszek do pieczenia, kakao,cukier puder i margarynę dajemy do miski.
2. Margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto.
3. Ciasto wałkujemy oraz wylepiamy nim formę do pieczenia tarty. Ciasto nakłuwamy jeszcze widelcem.
4. Tartę pieczemy przez około 25 minut w 180 stopniach. Upieczoną tartę odstawiamy do ostygnięcia.
5. Następnie przygotowujemy masę. Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem na puszystość. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i blendujemy truskawki robiąc z nich mus. Gotowy mus wlewamy do bitej śmietany i jeszcze chwilkę ubijamy.
6. Gotową masą smarujemy tartę.
7. Truskawki układamy na tracie. Z czekolady robimy takie jakby wiórka, które następnie układamy na tarcie.
8. Gotowe! Smacznego!
2. Margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto.
3. Ciasto wałkujemy oraz wylepiamy nim formę do pieczenia tarty. Ciasto nakłuwamy jeszcze widelcem.
4. Tartę pieczemy przez około 25 minut w 180 stopniach. Upieczoną tartę odstawiamy do ostygnięcia.
5. Następnie przygotowujemy masę. Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem na puszystość. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i blendujemy truskawki robiąc z nich mus. Gotowy mus wlewamy do bitej śmietany i jeszcze chwilkę ubijamy.
6. Gotową masą smarujemy tartę.
7. Truskawki układamy na tracie. Z czekolady robimy takie jakby wiórka, które następnie układamy na tarcie.
8. Gotowe! Smacznego!