Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami
Margarynę roztopić. Wsypać cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem, wbić jaja i starannie wymieszać łyżką. Wylać ciasto do posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 22-24 cm. Na wierzchu równomiernie rozłożyć wydrylowane śliwki. Piec w temperaturze 180-190°C, aż ciasto ze śliwkami się zrumieni i zacznie odstawać od brzegów formy.
jagna
Gość
zjedzona :P
Lucy
jagna, to chyba nawet Twoj przepis :)
jagna
Malgosia
Pyszne ciasto, tylko szkoda ze jednak czasochłonne. Jak tylko zacznie lać to się biorę za pieczenie :)
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Dutkiewicz
nie ma zlotej recepty, zalezy od wydajnosci Twoje piekarnika. Gazowe 220 stopni to co innego niz elektryczny termoobieg.
Ja zawsze sprawdzam zapalkami :).
Gość
Gość
Gość
amandka234
karaeska
jarek1626
irena56
Marchewciaxd
młoda kucharka
doti1979