jagoda.jagoda

jagoda.jagoda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 41]

Ciasto zygzakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne deser dla dzieci na okazję

Ciasto zygzakowe

Składniki:

Ciasto zygzakowe

 

  • 1 szkl cukru
  • 1szkl mąki
  • 6 jajek
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • MASA:
  • puszka niesłodzonego skondensowanego mleka
  • 3 kolorowe galaretki.

Sposób przygotowania:

Ciasto zygzakowe
Białka ubić,dodać cukier,żółtka,mąkę i proszek do pieczenia,wymieszać.Ciasto wylać na blachę i piec około30 min.w temp.180 st.
MASA:-każdą galaretkę rozpuścić w szkl.wody.Mleko ubić,aż dwukrotnie zwiększy objętość.- Po 1/3 kremu dodać do każdej z galaretek,wymieszać.Masy wylewać na biszkopt.Schłodzić.

Tagi:

jajko jajka