slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Cieciorka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną cieciorkę po bretońsku. Cieciorka jest bardzo prosta w przygotowaniu i smakuje tak samo pysznie jak fasolka po bretońsku. Jeśli wykorzystamy ugotowaną wcześniej cieciorkę to takie super danie przygotujemy w 30 minut. Polecam.

Cieciorka po bretońsku

Składniki:

Cieciorka po bretońsku

 

  • 1 szkl ugotowanej wcześniej cieciorki
  • 75 g kabanosów z szynki
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 łyżeczki majeranku, papryki słodkiej i wędzonej, soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Cieciorka po bretońsku
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Kabanosy kroimy w 1 cm kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim cebulę, aż się zrumieni. Potem dodajemy kabanosy i jeszcze chwilę smażymy.

Następnie dodajemy pomidory z puszki, cieciorkę oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut. Smacznego.