Sposób przygotowania:
Piwniak - biała kiełbasa pieczona z piwem
► Kiełbaski umyć i papierowym ręcznikiem osuszyć. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem rozłożyć kiełbasę. Dookoła pomiędzy kiełbasą umieścić cebulę i czosnek, dołożyć listek laurowy, ziele angielskie, całość oprószyć majerankiem i przyprawić solą, pieprzem i papryką.
► Wszystko zalać piwem i piec w piekarniku około 70 minut w 190C / Termoobieg /, w czasie pieczenia obracać kiełbaski, aby się równomiernie zapiekły. Kiełbasę podawać z chrzanem lub musztardą.
► Wszystko zalać piwem i piec w piekarniku około 70 minut w 190C / Termoobieg /, w czasie pieczenia obracać kiełbaski, aby się równomiernie zapiekły. Kiełbasę podawać z chrzanem lub musztardą.