Sposób przygotowania:
Cieciorka po bretońsku
Ciecierzycę zalać wodą i odstawić na całą noc (12h) . Następnie gotować ja 1,5 h w tej samej wodzie. Kiełbasę pokroić na plasterki i usmażyć. Na tej samej patelni i tłuszczu usmażyć obraną i posiekaną cebulę . Boczek pokroić w kostkę i dodać do cebuli, usmażyć.
Następnie wszystko dodać do miękkiej cieciorki. Ponownie na tej samej patelni gotować ok 4 min przecier z 4 łyżkami wody i cukrem. Tak przygotowany dodać do cieciorki i gotować jeszcze chwilę.
Pod koniec doprawić do smaku.
Następnie wszystko dodać do miękkiej cieciorki. Ponownie na tej samej patelni gotować ok 4 min przecier z 4 łyżkami wody i cukrem. Tak przygotowany dodać do cieciorki i gotować jeszcze chwilę.
Pod koniec doprawić do smaku.