Sposób przygotowania:
Pulpeciki marchewkowo-ziołowe
Marchewki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie do uzyskania miękkości.
Ugotowane ugnieść tłuczkiem na jednolitą masę. Natkę, szczypiorek, kolendrę i rozmaryn, dokładnie umyć, posiekać, po czym dodać do gorącej bądź ciepłej jeszcze marchewki.
Gdy zaś przestygnie dodać także przecier, jajka, mąkę, panierkę z ciecierzycy, paprykę, oregano, sól, pieprz i siemię. Całość wymieszać.
Z masy formować małe pulpeciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Gotowe pulpeciki odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Z podanych składników, przy tworzeniu małych pulpecików, powstały 23 sztuki. Smacznego.
Ugotowane ugnieść tłuczkiem na jednolitą masę. Natkę, szczypiorek, kolendrę i rozmaryn, dokładnie umyć, posiekać, po czym dodać do gorącej bądź ciepłej jeszcze marchewki.
Gdy zaś przestygnie dodać także przecier, jajka, mąkę, panierkę z ciecierzycy, paprykę, oregano, sól, pieprz i siemię. Całość wymieszać.
Z masy formować małe pulpeciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Gotowe pulpeciki odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Z podanych składników, przy tworzeniu małych pulpecików, powstały 23 sztuki. Smacznego.