gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Cieciorka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna szybka w przygotowaniu cieciorka w sosie pomidorowym z kiełbaską i suszonymi warzywami. Polecam.

Cieciorka po bretońsku

Składniki:

Cieciorka po bretońsku

 

  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • garść suszonej marchwi,
  • garść suszonej pietruszki (korzeń),
  • garść suszonych pomidorów,
  • 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 szklanka wody,
  • 2 liścia laurowe,
  • 3 ziela angielskie,
  • 200 g kiełbasy,
  • 3 puszki cieciorki konserwowej (po 425 ml),
  • sól i pieprz do smaku,
  • przyprawa do dań z fasoli,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki.

Sposób przygotowania:

Cieciorka po bretońsku
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.

Obrany czosnek przeciskamy przez praskę.

Na dużej patelni podsmażamy cebulkę z czosnkiem.

Kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy do cebuli.

Podsmażamy chwilę.

Wrzucamy suszone warzywa, ziele angielskie i liście laurowe.

Wlewamy wodę i dodajemy koncentrat pomidorowy chwilę dusimy około 10 minut.

Wrzucamy cieciorkę i doprawiamy.

Dusimy 10 minut.

Smacznego ;)