Sposób przygotowania:
Naleśniki z maślanką szpinakowo-twarogoweETAP 1:
Szpinak odmrozić na sitku i odcisnąć z wody, na maśle klarowanym zeszklić wyciśnięte z praski ząbki czosnku, dodać kostkę rosołową i szpinak, podsmażać z 3 minuty mieszając, wystudzić.
ETAP 2:
Twaróg, śmietanę w misce rozetrzeć łyżką na gładką masę, wymieszać ze szpinakiem, papryką ostrą.
ETAP 3:
Ciasto z olejem na naleśniki zmiksować mikserem, można dolać zimnej wody gdy jest za gęste, zostawić na 30 minut, patelnia naleśnikarka 22 cm posmarowana raz olejem, na gorącej patelni smażyć złociste naleśniki.
ETAP 4:
Każdy naleśnik posmarować po całości nadzieniem, złożyć na "cztery" , czubata łyżka nadzienia na naleśnik.
ETAP 5:
Naleśniki podawać dodatkiem gęstej śmietany.