KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Cienkie franfurterki z bekonem i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawy pomysła na szybkie śniadanie, dla całej rodzinki.

Cienkie franfurterki z bekonem i cukinią

Składniki:

Cienkie franfurterki z bekonem i cukinią

 

  • 2 kiełbaski typu frankfurterki,
  • 3 plastry bekonu,
  • kawałek cukini,
  • sól,pieprz do smaku,
  • opcjionalnie musztarda,

 

Sposób przygotowania:

Cienkie franfurterki z bekonem i cukinią
Na rozgrzaną patelnię układamy bekon, smażymy z każdej strony tak aby wytopiło się jak najwięcej tłuszczu a bekon będzie chrupiący, wyciągamy z patelnii i wkładamy do dciepłego miejsca. Pozostały tłuszcz wykorzystujemy do obsmażenia cukini, cukinię wcześniej solimy i pieprzymy do smaku, obsmażamy, gotowe odkładamy do bekonu. Kiełbaski smażymy około 6 minut, tak aby były rumiane. Na talerz układamy kolejno, cukinię, bekon i kiełbaski, możemy dodać musztardy i życzę SMACZNEGO.

Tagi:

cukinia