Sposób przygotowania:
Ciepła sałatka ziemniaczana
Ugotować ziemniaki w mundurkach. Odcedzić . Ostudzić i obrać. Przekroić na połówki. Boczek wysmażyć na rumiano na suchej patelni. Dorzucić pokrojoną w piórka cebulkę i zrumienić ją . Na patelnię z boczkiem dołożyć masło , wlać 2-3 łyżki wody * . Dołożyć rozmaryn , musztardę , szczyptę cukru, soli i pieprzu , kilka kropli Tabasco , odrobinę octu balsamicznego . Wymieszać zagotować . Spróbować . Ziemniaki oprószyć mąką . Wrzucić patelnię ziemniaki - wymieszać delikatnie z sosem i podgrzewać potrząsając patelnią . Posypać natka pietruszki. Podawać na ciepło. * w oryginale powinno być piwo ale ze nie miałam to jest bez i tez smaczna