Sposób przygotowania:
Cieple ziemniaczki, buraczki i pastrami
W garnku ugotuj mlode ziemniaczki, od momentu zagotowania wody ok 15min, az miekkie. Odsacz wode i pokroj na grube plastry. W miedzyczasie gdy ziemniaki sie gotuja w misce wymieszaj wszystkie skladniki na sos i pokroj buraczki na 'patyczki' dlugosci ok 3cm dlugie. Ugotuj groszek w garnuszku az bedzie miekki i odsacz wode. Pokrojone ziemniaki wloz do duzej miski wraz z groszkiem, polowa cebulki i rzodkiewka na wierzchu. Chwilke przed podaniem leciutko wmieszaj buraczki w salatke i polej sosem, posyp pozostala cebulka i rzodkiewka.
fabkajafab
Doro
kinga
Prawde powiedziwszy to i ja przeczytawszy przepis zastanawialam sie co to jest-pastarmai-ale w sumie Doro nie jestesmy na czasie z nowosciami w Polsce,wiec mamy prawo pytac:))
Dobrze,ze autorka przepisu nalezy do tych ktorzy odpowiadaja na zadajace pytania:))
fabkajafab