cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Cieplutki Camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chrupiący Camembert z ciepłym wnętrzem!

Cieplutki Camembert Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cieplutki Camembert

 

  • krążek sera Camembert (ja wybrałam zwykły, można użyć przyprawionego),
  • jedno jajko,
  • bułka tarta (niewielka ilość, tylko do obtoczenia serka),
  • olej,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Cieplutki Camembert
Na talerzyk wysypujemy odrobinę bułki tartej. W drugim talerzu, tym razem głębokim, rozbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem    i dokładnie roztrzepujemy. Ser obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy aż osiągnie złoty kolor. Pychota!
Cieplutki Camembert
Drobno mielona bułka tarta, do opanierowania
Cieplutki Camembert
Żółciutkie jajeczko, które solimy i roztrzepujemy widelcem
Cieplutki Camembert
Obtaczamy ser w jajku, tak aby druga warstwa mogla dobrze przylgnąć
Cieplutki Camembert
Następnie obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na rozgrzany olej