Sposób przygotowania:
Cini minis po domowemu
Do miski wsypujemy oba cukry, mąkę, 2 łyżeczki cynamonu i mieszamy. Dodajemy margarynę, którą rozgniatamy widelcem , łącząc z sypkimi składnikami, dolewamy śmietanę i wyrabiamy ciasto, które wstawiamy na ok. 40 minut do lodówki. Po upływie tego czasu rozwałkowujemy bardzo cienko ciasto (najlepiej podzielić je na 2 części, bo na jedną blachę się nie zmieszczą). Blachy wyścielamy papierem do pieczenia i kładziemy na nie rozwałkowane ciasta. W małej miseczce mieszamy 1 łyżę cynamonu i 1,5 łyżki cukru i posypujmy ciasto tym. Każdy placek tniemy na małe kwadraciki. Nie trzeba ich od siebie odsuwać, gdyż się nie sklejają w czasie pieczenia. Każdy z kwadracików nakłuwamy wykałaczką lub widelcem. Pieczemy 13-15 minut w temp. 180 stopni.