Sposób przygotowania:
Ciasto cynamonowe w andrucie
Margarynę ubić z brązowym cukrem na puszystą masę, pod koniec dodawać po jednym jajku ciągle miksując. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem, a na koniec wlać mleko. Zmiksować na gładką masę. Ciasto podzielić na pół i wylać na dwie blaszki ( 36x24 cm.) Piec ok 25-30 min w temp. 180'C Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać mak. Delikatnie dodać do piany i wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać jeszcze rum i lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć na tą samą blaszkę i piec ok 20 min w temp. 180'C. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier oraz śmietan fix'y. Wafle smarujemy dżemem i na waflu umieszczamy ciasto cynamonowe. Masę dzielimy na pół i nakładamy na ciasto cynamonowe, a następnie umieszczamy ciasto bezowe i przykrywamy drugą częścią ciasta cynamonowego. Delikatnie dociskamy by wyrównać ciasto i schładzamy ok godziny. Smacznego !!
anemon