roma karolina

roma karolina

Kucharz
[Przepisów: 15]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Crostata

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

swietne ciasto na kruchutkim ciescie

Crostata

Składniki:

Crostata

 

  • 300 g.maki
  • 150 g.cukru
  • 150 g.smalcu
  • 2 jajka
  • 1/2 torebki proszku do pieczenia
  • sok z 1 cytryny
  • dzem lub powidla

Sposób przygotowania:

Crostata
polaczyc wszystkie skladniki i rekoma wyrobic na jednolita mase wylozyc cienka warstwena blaszke najlepiej okragla odlozyc to co zostanie bedzie pptrzebne na koniec,nalozyc dzem lub marmolade i z pozostalego ciasta zrobil poski i nalozyc na dzem tworzacd typu kratke.wstawic do rozgrzanego piekarnika i piec okolo 20-30 minut.

Tagi:

jajko jajka