aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Crumble malinowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne crumble malinowe...

Crumble malinowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Crumble malinowe

 

  • 1 szklanka malin (u mnie mrożone)
  • 1 łyżka miodu,
  • 3 łyżki płatków migdałowych,
  • 40 g mąki,
  • 35 g cukru,
  • 35 g masła.

Sposób przygotowania:

Crumble malinowe
Maliny mrożone przepłukujemy wodą, następnie dodajemy do nich miód, 1/2 łyżeczki mąki i rozgniatamy lekko widelcem. Rozkładamy owoce na dwie kokilki. Z mąki, masła i cukru zagniatamy kruszonkę. Musi mieć trochę sypką konsystencję, jeśli jest za tłusta to nam się rozpłynie. Posypujemy maliny pokruszoną kruszonka i płatkami migdałowymi. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekamy ok. 20 minut.
Crumble malinowe
maliny mieszamy z miodem i rozgniatamy .
Crumble malinowe
maliny przekladamy do dwoch kokilek po rowno
Crumble malinowe
nastepnie posypujemy pokruszona kruszonka
Crumble malinowe
i posypujemy platkami migdalowymi, pieczemy