Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Cukinia duszona.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Delikatne warzywko, świetne do drugiego dania.

Cukinia duszona. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukinia duszona.

 

 

  • sól, pieprz, wegeta

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

  • szklanka wody

Sposób przygotowania:

Cukinia duszona.
Cukinie obieramy ze skórki i kroimy w niezbyt cienkie plasterki. Rozgrzewamy na patelni olej i wrzucamy cukinię. Przyprawiamy pieprzem, solą i wegetą. Kiedy warzywo lekko zmięknie i się zarumieni podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu przez ok. 10-15 min.
Cukinia duszona.
Wybieramy ładną, dosyć dużą, ale nie przerośniętą cukinię.
Cukinia duszona.
Plasterki nie mogą być zbyt cienkie, żeby warzywo nie rozpadło się.

Tagi:

cukinia