Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana 7
cukinie umyć ściąć czubki i pokroić ją w poprzek na 5cm. kawałki.Każdy kawałek wydrylować na wylot z pestek.Kawałki cukini przełożyć na blaszkę posmarowaną oliwa. Z pozostałych składników zrobić nadzienie: marchew zetrzec na słupki lub na grubych oczka tarki, por przekroić na połowki i na pół plasterki,kapustę z szatkować,pieczarki zetrzeć na tarle,paprykę pokroić w kostęczkę(w cześniej ją wypestkować i dokładnie umyć.Na patelni rozgrzać olej wrzucićjarzyny i lekko poddusić aby odparowała woda,posolić i popieprzyc do smaku.farszem nadziać krążki cukini na wierzch posypać tartym serem żółtym i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piec ok. 30 minut aż cukinia będzie miękkawa.Na talerzu układamy liść sałaty a na nim kawałki cukini ,posypujemy zieloną posiekaną drobno pietruszką i talerz ozdabiamy ćwiartkami pomidora z ogórkiem.