Sposób przygotowania:
Cukinia w panierce
Cukinia jeśli jest starsza to obieramy ją ze skórki. Młodziutkie cukinie tylko myjemy i osuszamy. Kroimy je w plastry o 1 - 1 1/2 cm szerokości.
Każdy krążek oprószamy pieprzem( można też czosnkiem granulowanym).
Jajko wybijamy do miski dodajemy trochę soli albo przyprawy uniwersalnej i roztrzepujemy.
Do drugiej wsypujemy bułkę tartą.
Krążki cukinii panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rumiano.
Osączamy na papierowym ręczniku.
Każdy krążek oprószamy pieprzem( można też czosnkiem granulowanym).
Jajko wybijamy do miski dodajemy trochę soli albo przyprawy uniwersalnej i roztrzepujemy.
Do drugiej wsypujemy bułkę tartą.
Krążki cukinii panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rumiano.
Osączamy na papierowym ręczniku.