Sposób przygotowania:
Cukinia w sezamie
Cukinie obieramy ze skórki i kroimy w krążki o grubości ok. 1 cm. Posypujemy solą i pieprzem i zostawiamy na 15 minut, żeby przeszła przyprawami.
W jednej miseczce roztrzepujemy jajko, do drugiej wsypujemy sezam.Krążki cukinii najpierw obtaczamy w jajku a następnie dokładnie obtaczamy w sezamie, lekko dociskając go.
Na patelni rozgrzewamy olej, na gorący wkładamy panierowane cukinie i smażymy je z obu stron do lekkiego zrumienienia sezamu. Gotowe zdejmujemy z patelni i układamy na chwilę na papierowym ręczniku, żeby wchłonął nadmiar oleju.
Podajemy jako gorącą przekąskę.
W jednej miseczce roztrzepujemy jajko, do drugiej wsypujemy sezam.Krążki cukinii najpierw obtaczamy w jajku a następnie dokładnie obtaczamy w sezamie, lekko dociskając go.
Na patelni rozgrzewamy olej, na gorący wkładamy panierowane cukinie i smażymy je z obu stron do lekkiego zrumienienia sezamu. Gotowe zdejmujemy z patelni i układamy na chwilę na papierowym ręczniku, żeby wchłonął nadmiar oleju.
Podajemy jako gorącą przekąskę.