paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Cukinia z masłem i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonała jako przystawka do obiadu bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu

Cukinia z masłem i czosnkiem

Składniki:

Cukinia z masłem i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z masłem i czosnkiem
Cukinię umyć i obciąć końcówki. Pokroić na plasterki grubości 1 cm. Masło rozgrzać na patelni. Czosnek obrać i rozgnieść dodać do masła i przez chwilę smażyć. Następnie oprószyć solą i pieprzem oraz bazylią plastry cukinii. Na rozgrzanym maśle z czosnkiem smażyć cukinię z obu stron przez kilka chwil aż będzie miała złoty kolor.

Tagi:

cukinia