Hipa73

Hipa73

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Cukrowa tarta z Québecu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo latwy ,pyszny,szybki deser z Kanady.

Cukrowa tarta z Québecu

Składniki:

Cukrowa tarta z Québecu

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 gr cukru cassonada(brozowego)
  • 2 jajka
  • 25 cl smietany

Sposób przygotowania:

Cukrowa tarta z Québecu
Ciasto wraz z papierem wykladamy do formy,na ciasto wsypujemy cukier-cassonade. W osobnym naczyniu mieszamy jajka wraz z smietana na jednolita mase.Polewamy tym cukier. Tarte wsadzamy do rozgrzanego piekarnika na 180° i pieczmy okolo 30 min. Tarta jest bardzo dobra z dodatkiem sosu truskawkowego i bita smietana. Smacznego