Sposób przygotowania:
Curry z groszkiem.
Mięso z kurczaka opłukać,osuszyć i pokroić w dużą kostkę.Cebulę obrać,opłukać,posiekać,pieczarki oczyścić,pokroić na plasterki.Rozgrzać tłuszcz na patelni i zrumienić kawałki mięsa ze
wszystkich stron,posolić,posypać pieprzem i zdjąć z patelni,a do
powstałego ze smażenia sosu,wlać kolejne dwie łyżki oleju i obsmażyć w nim cebulę i pieczarki.Dodać mąkę,curry,wlać ok.250 ml.zimnej wody i mleko kokosowe z puszki,wsypać mieszankę przypraw.Dodać podsmażone mięso i i gotować 10 min.Dosypać
groszek bez rozmrażania i dalej przez 5 min..gotować na małym ogniu.Kolendrę opłukać,posiekać drobno.Dodać do dania przed końcem gotowania.Podawać od razu.
wszystkich stron,posolić,posypać pieprzem i zdjąć z patelni,a do
powstałego ze smażenia sosu,wlać kolejne dwie łyżki oleju i obsmażyć w nim cebulę i pieczarki.Dodać mąkę,curry,wlać ok.250 ml.zimnej wody i mleko kokosowe z puszki,wsypać mieszankę przypraw.Dodać podsmażone mięso i i gotować 10 min.Dosypać
groszek bez rozmrażania i dalej przez 5 min..gotować na małym ogniu.Kolendrę opłukać,posiekać drobno.Dodać do dania przed końcem gotowania.Podawać od razu.