Sposób przygotowania:
Zupa tajska z kurczakiem i cukiniąETAP 1:
Marchew dokładnie obieramy i płuczemy. Następnie kroimy ją w średniej wielkości słupki. Podobnie postępujemy z cukinią.
ETAP 2:
Bulion przelewamy do garnka i zagotowujemy. W tym czasie pierś z kurczaka pozbawiamy błonek, płuczemy i kroimy w średnią kostkę. Następnie wrzucamy do wywaru i gotujemy 5-8 min.
ETAP 3:
Cukinię oraz marchew wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy do momentu aż marchewka będzie miękka.
ETAP 4:
Kiedy warzywa będą miękkie garnek ściągamy z ognia . Powoli wlewamy mleko kokosowe intensywnie mieszając. Zagotowujemy
ETAP 5:
Kiedy zupka się gotuje płuczemy szczypiorek i drobniutko siekamy. Pod koniec gotowania dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Smacznego :)
Marika-
Niki22
Jeśli kiedyś się skusisz i jej spróbujesz proszę napisz czy smakowała :)