Sposób przygotowania:
Orientalna zupa z kurczakiem i brokułem
W garnku rozgrzać olej, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażyć mieszając, ale nie rumieniąc. Dodać czerwoną pastę curry, rozgnieciony czosnek, wymieszać i smażyć przez chwilę. Wlać bulion drobiowy, zagotować, dodać opłukane, osuszone i pokrojone w grubą kostkę mięso.
Dodać suszone liście limonki, świeży imbir pokrojony na cienkie plasterki. Gotować na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Następnie dodać opłukany i podzielony na różyczki brokuł oraz obrane, opłukane i pokrojone na ćwiartki pieczarki.
Gotować około 5-7 minut pilnując, żeby brokuł pozostał jędrny i chrupiący. Jeśli to konieczne zupę doprawić do smaku solą. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Dodać suszone liście limonki, świeży imbir pokrojony na cienkie plasterki. Gotować na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Następnie dodać opłukany i podzielony na różyczki brokuł oraz obrane, opłukane i pokrojone na ćwiartki pieczarki.
Gotować około 5-7 minut pilnując, żeby brokuł pozostał jędrny i chrupiący. Jeśli to konieczne zupę doprawić do smaku solą. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Magdalena88