Sposób przygotowania:
Ćwiartki kurczaka w keczupieETAP 1:
Przygotować ćwiartki z kurczaka tj. umyć je, osuszyć i ponacinać tam gdzie jest skóra. Ćwiartki można podzielić na części. Do przygotowanych ćwiartek wsypać wszystkie przyprawy dodać keczup i dokładnie za pomocą rąk po nacierać mięso. Odstawić na 5 minut aby przyprawy wchłonęły się w mięso kurczaka.
ETAP 2:
Gdy mięso w przyprawach i keczupie odstało swój czas przełożyć je do naczynia żaroodpornego z całą zawartością. Na mięso pokroić margarynę w cienkie plastry wstawić do zimnego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 1 godzina 35 minut razem z rozgrzaniem piekarnika co jakiś czas obracając mięso. Upieczone mięso wyjąć z piekarnika i podawać kto z czym ma ochotę.
ETAP 3:
Upieczone jeszcze gorące ćwiartki z kurczaka podałam z całymi ziemniakami oraz ulubioną surówka z cebuli i ogórka kiszonego.
Taki obiad świetnie nadaje się na święta jak również na niedzielę. Na taką surówkę pomysł podsunęła mi koleżanka i teraz bardzo często robię ja do obiadów, cebulę pokroić w drobna kostkę lekko ja posolić i po uciskać do puszczenia soku dodać ogórki pokrojone w kostkę posypać pieprzem wlać oleju ze dwie łyżki i wszystko dokładnie wymieszać.