Sposób przygotowania:
Ćwiartki pomidorów z sosem czosnkowym
Pomidory myję. Kroję na ćwiartki. Następnie układam na talerzu.
Przygotowuję sos czosnkowy. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, dodaję jogurt naturalny, majonez. Następnie natkę pietruszki siekam. Dodaję do jogurtu.
Całość doprawiam solą i pieprzem. Mieszam.
Pomidory posypuję pieprzem i solą a następnie polewam sosem. Ser żółty kroję drobno lub trę na tarcę i posypuję całość.
Przygotowuję sos czosnkowy. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, dodaję jogurt naturalny, majonez. Następnie natkę pietruszki siekam. Dodaję do jogurtu.
Całość doprawiam solą i pieprzem. Mieszam.
Pomidory posypuję pieprzem i solą a następnie polewam sosem. Ser żółty kroję drobno lub trę na tarcę i posypuję całość.