Sposób przygotowania:
Parówki we francuskim cieście z dodatkami
Ciasto francuskie pokroić na 8 mniejszych prostokątów. Parówki przekroić wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół.
Pomidora pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na kawałki ciasta francuskiego wykładać po połówkach parówki.
Dawać po odrobienie pomidora, posypać serem żółtym i natką pietruszki. Przeciwległe boki złączyć ze sobą i pędzelkiem rozsmarować na nich białko.
Ułożyć na wysmarowanej margaryną brytfannie i piec w piekarniku, w temp. 180 st. przez ok. 25 minut.
Pomidora pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na kawałki ciasta francuskiego wykładać po połówkach parówki.
Dawać po odrobienie pomidora, posypać serem żółtym i natką pietruszki. Przeciwległe boki złączyć ze sobą i pędzelkiem rozsmarować na nich białko.
Ułożyć na wysmarowanej margaryną brytfannie i piec w piekarniku, w temp. 180 st. przez ok. 25 minut.