Sposób przygotowania:
Pasztet z suszonych grzybówETAP 1:
Suszone grzyby namoczyć przez noc w niewielkiej ilości wody. Następnego dnia zagotować.
Grzyby pokroić na kawałki. Cebulę drobno posiekać.
Grzybowego wywaru nie wylewać.
ETAP 2:
Grzybową masę przełożyć do miski dodać orzechy, śmietanę, żółtka, sól pieprz oraz posiekaą pietruszkę i koperk.
ETAP 3:
Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Całość przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy.
Pieczemy ok 45 min w temp. 180 st. C.
SylaUla
Jagodowa
agnieszka32910
Na szczęście mam grzybków pod dostatkiem, więc mogę cieszyć się pasztetem już dziś :)
niezły kąsek