Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Ćwikła staropolska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ćwikła staropolska - mój ulubiony zimny sos do potraw mięsnych. Polecam szczególnie do domowych wędzonych wędlin.

Ćwikła staropolska

Składniki:

Ćwikła staropolska

 

 

Sposób przygotowania:

Ćwikła staropolska
Buraki obieramy ze skórki, ścieramy na drobnej tarce. Mieszamy z chrzanem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem kolorowym, cukrem i cytryną. Szczelnie zamykamy w słoiczku, przechowujemy w lodówce. Podajemy z ulubionymi wędlinami, ja szczególnie polecam do domowych wędzonych i pieczonych wyrobów mięsnych.

Tagi:

buraki domowe