Sposób przygotowania:
Cynamonowe ciasteczka z czekoladą
1. Jajko, cukier puder, masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę, dodajemy cynamon, obie mąki i sodę oczyszczoną i dokładnie ucieramy. Następnie ciasto przekładamy na posypaną mąką stolnicę i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby lekko podsypujemy mąką pszenną.
2. Następnie z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy i układamy ja na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować większe odstępy ponieważ ciasteczka w trakcie pieczenia lekko się rozpłyną.
3. Ciasteczka pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni do lekkiego zrumienienia. Upieczone studzimy.
4. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie smarujemy nią ciasteczka i dekorujemy posypką. Odstawiamy do zastygnięcia polewy.
5. Po tym czasie ciasteczka są gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 24 ciastka.
2. Następnie z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy i układamy ja na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować większe odstępy ponieważ ciasteczka w trakcie pieczenia lekko się rozpłyną.
3. Ciasteczka pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni do lekkiego zrumienienia. Upieczone studzimy.
4. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie smarujemy nią ciasteczka i dekorujemy posypką. Odstawiamy do zastygnięcia polewy.
5. Po tym czasie ciasteczka są gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 24 ciastka.
SylaUla
Babeczka35
Bardzo polecam:)