Sposób przygotowania:
Bajaderki z piernikową nutką
1. Herbatniki mielimy lub bardzo drobno kruszymy. Można włożyć je do woreczka i na stolnicy wałkować wałkiem do ciasta.
2. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier puder, kardamon, przyprawę do piernika i kakao i ucieramy, na koniec wsypujemy pokruszone herbatniki i ucieramy do dokładnego połączenia się składników.
3. Z tak przygotowanej masy formujemy niewielkie kulki, powinno nam wyjść około 16 sztuk.
4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie dekorujemy nią bajaderki i posypujemy ulubioną posypką. Odstawiamy do zastygnięcia czekolady. Po tym czasie są gotowe do podania. Smznego.
2. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier puder, kardamon, przyprawę do piernika i kakao i ucieramy, na koniec wsypujemy pokruszone herbatniki i ucieramy do dokładnego połączenia się składników.
3. Z tak przygotowanej masy formujemy niewielkie kulki, powinno nam wyjść około 16 sztuk.
4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie dekorujemy nią bajaderki i posypujemy ulubioną posypką. Odstawiamy do zastygnięcia czekolady. Po tym czasie są gotowe do podania. Smznego.