Sposób przygotowania:
Zupa krem z topinamburu
Cebulę pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do garnka na rozgrzany olej. Dodałam gałązkę rozmarynu. Po chwili dodałam ząbek czosnku pokrojony w plasterki. Topinambur cienko obrałam, umyłam i pokroiłam na mniejsze kawałki.
Gałązkę rozmarynu wyciągnęłam z garnka i wrzuciłam topinambur. Smażyłam przez chwilę następnie wlałam gorący bulion warzywny, gotowałam do czasu aż topinambur będzie miękki. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem oraz suszonym rozmarynem.
Wszystko razem zblendowałam, dodałam trochę śmietany 30%.
Podawałam ze startym żółtym serem, z którym smakuje bardzo dobrze.
Gałązkę rozmarynu wyciągnęłam z garnka i wrzuciłam topinambur. Smażyłam przez chwilę następnie wlałam gorący bulion warzywny, gotowałam do czasu aż topinambur będzie miękki. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem oraz suszonym rozmarynem.
Wszystko razem zblendowałam, dodałam trochę śmietany 30%.
Podawałam ze startym żółtym serem, z którym smakuje bardzo dobrze.
niezły kąsek
ciasteczka
lukrowanepierniczki