Sposób przygotowania:
Cynamonowe placuszki z młodym rabarbarem
Osiem łodyg młodego rabarbaru umyć i obrać ze skórki. Pokroić w cienkie plasterki. Wlać do miski dwie szklanki wody i wbić jedno jajko.
Przesiać dwie szklanki mąki pszennej, dodać łyżkę miodu rzepakowego oraz szczyptę soli. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, dodać pół łyżeczki cynamonu oraz otartej skórki z pomarańczy.
Dodać rabarbar i wymieszać ciasto, jeśli jest zbyt rzadkie dosypać więcej mąki.
Nakładać łyżką formując placuszki, smażyć na złoty kolor.
Przesiać dwie szklanki mąki pszennej, dodać łyżkę miodu rzepakowego oraz szczyptę soli. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, dodać pół łyżeczki cynamonu oraz otartej skórki z pomarańczy.
Dodać rabarbar i wymieszać ciasto, jeśli jest zbyt rzadkie dosypać więcej mąki.
Nakładać łyżką formując placuszki, smażyć na złoty kolor.