Sposób przygotowania:
Duński sos remuladowy
Jajka ugotować na twardo, ale nie przegotować, aby żółtka nie nabrały sinego koloru i mocnego zapachu siarkowodoru!
Ugotowane odcedzić i zalać bardzo zimną wodą, aby przerwać proces gotowania.
Obrać ze skorupek, przesiekać i wrzucić do blendera. Dodać kapary, musztardę i jogurt grecki - zmiksować na dość gładką masę, dodając po trochę majonezu.
Sos doprawić pieprzem, granulowaną cebulą, solą i płynnym miodem.
Na koniec dodać drobno utartego albo posiekanego korniszona.
Często robię go z pełnoziarnistą musztardą francuską zamiast Dijon - jest wtedy znacznie łagodniejszy.
Ugotowane odcedzić i zalać bardzo zimną wodą, aby przerwać proces gotowania.
Obrać ze skorupek, przesiekać i wrzucić do blendera. Dodać kapary, musztardę i jogurt grecki - zmiksować na dość gładką masę, dodając po trochę majonezu.
Sos doprawić pieprzem, granulowaną cebulą, solą i płynnym miodem.
Na koniec dodać drobno utartego albo posiekanego korniszona.
Często robię go z pełnoziarnistą musztardą francuską zamiast Dijon - jest wtedy znacznie łagodniejszy.
Wielkopolska Hodowla Kotów Perskich