Sposób przygotowania:
Cynamonowe placuszki z otrębami i malinami
1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Następnie dodajemy umyte i dokładnie osuszone maliny i delikatnie mieszamy.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy.
3. Placuszki można oprószyć cukrem pudrem.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi około 12 sztuk placuszków.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy.
3. Placuszki można oprószyć cukrem pudrem.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi około 12 sztuk placuszków.
gusia1000
Babeczka35
Polecam.