Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Cynamonowe placuszki z otrębami i malinami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne i pachnące malinami i cynamonem placuszki. Można je upiec na deser lub podwieczorek. Są bardzo pyszne. Polecam.

Cynamonowe placuszki z otrębami i malinami

Składniki:

Cynamonowe placuszki z otrębami i malinami

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 kopiasta łyżka cukru waniliowego
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu
  • 4 łyżki otrębów pszennych
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • pół szklanki mleka

Dodatkowo:

  • 1 szklanka świeżych malin
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cynamonowe placuszki z otrębami i malinami
1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Następnie dodajemy umyte i dokładnie osuszone maliny i delikatnie mieszamy.

2. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy.

3. Placuszki można oprószyć cukrem pudrem.

4. Smacznego życzę.



Rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Z przepisu wychodzi około 12 sztuk placuszków.

Tagi:

placki